Vil ha flere til å rydde på fest

LOOP har gjort tradisjon av å kombinere sommerfest for ansatte med strandrydding. Nå oppfordrer de andre arbeidsplasser til å gjøre det samme.

Sensommeren er her, og det betyr også grilling i parken, turer på sjøen, utepils og hygge. Dessverre betyr det også enorme mengder forsøpling. Marin forsøpling er blant våre største miljøutfordringer, og er skyld i at rundt 1 million sjøfugl, 100 000 marine pattedyr, og et ukjent antall andre dyr og fisk skades eller dør unødvendig hvert år.

For å bidra til et godt miljø både i naturen og på arbeidsplassen har LOOP gjort tradisjon av å kombinere fest og moro med strandrydding. Denne gangen ble sommerfesten feiret på idylliske Bergholmen utenfor Drøbak. Etter en dag fylt med god mat og drikke, quiz, og skravling, ble neste morgen brukt på opprydding av øyas strandlinje.

Vil inspirere flere til å rydde på fest

– Strandrydding er sosialt og trivelig, samtidig som man får gjort noe konkret for å bedre miljøet. Vi håper å inspirere til at flere vil bruke sommerfester og andre typer arrangementer til å gjøre en innsats for miljøet. Bølgeskvulp og frisk luft gjør også underverker for deg som kanskje er litt tung i hodet etter gårsdagens strabaser, sier daglig leder i LOOP, Hildegunn Iversen.

I strålende solskinn ble både sand, kratt og knauser på Bergholmen gransket og rensket for mengder med brukte Q-tips, plastbiter, isopor, taustumper, og annet rask på avveie. I følge årets rapport fra Strandryddedagen er det også disse synderne som hyppigst blir funnet langs strendene.

Plast i havet blir plast på tallerkenen

Særlig plast og mikroplast utgjør et stort problem. Plast inneholder flere miljøfarlige stoffer, og mistolkes ofte som mat av fugl, fisk og sjødyr. Blant annet viser forskning at 98 prosent av havhestene i Norge har plast i magen. Plast brytes heller aldri helt ned, men hoper seg opp i næringskjedene, og slik ender det i sin tur også opp på tallerkenene våre. Med andre ord utgjør marin forsøpling en enorm trussel for naturen, og det understreker viktigheten av å rydde strendene våre for søppel.

Selvom årets strandryddedag er forbi, er det aldri for sent å rydde. På Hold Norge Rent sine sider får du både oversikt over hvilke strender som er ryddet, og du kan melde på din ryddeaksjon.