Matsvinn 1:
BM: Det er flere steder du kan kaste mat enn i søpla. Slappe grønnsaker kan slenges i en chili sin carne, ratatouille eller lasagne, og vi lover at det vil gi en bedre smak i munnen enn dette: At hver og en av oss årlig kaster 42 kilo mat som kunne vært spist. 🍅💔
NY: Det er fleire stader du kan kaste mat enn i søpla. Slappe grønnsaker kan slengast i ei chili sin carne, ratatouille eller lasagne, og vi lovar at det vil gje ein betre smak i munnen enn dette: At kvar og ein av oss årlig kastar 42 kilo mat som kunne vært spist. 🍅💔
Matsvinn 2:
BM: Tørt brød og brune bananer er noe vi bruker mye av, i hvert fall i den gryta vi kaller matavfall 🗑 Hvert år kaster hver og en av oss 42 kilo mat som kunne vært spist 🍞🍌 Her (👇) får du noen matnyttige tips til hvordan du unngår det.
? Planlegg ukesmenyer med råvarer som du bruker ofte. Da blir det lettere å få brukt alt.
? Sett de eldste matvarene fremst, age before beauty.
? Bruk fryseren, og husk å skrive dato på det du fryser ned. Det er lurt å fryse ned maten i passelige porsjoner.
? Ha en fast restedag hver uke.
? Spør deg selv om hva du har i skapet, i stedet for hva du har lyst på.
? Best før betyr ikke dårlig etter. Se, lukt og smak!
NY: Tørt brød og brune bananar er noko vi brukar mykje av, i alle fall i den gryta vi kallar matavfall 🗑 Kvart år kastar kvar og ein av oss 42 kilo mat som kunne vore spist 🍞🍌 Her (👇) får du nokre matnyttige tips til korleis du unngår det.
🍞 Planlegg vekemenyar med råvarer som du brukar ofte. Då blir det lettare å få brukt alt.
🍞 Sett dei eldste matvarene framst, age before beauty.
🍞 Bruk frysaren, og hugs å skrive dato på det du frys ned. Det er lurt å fryse ned maten i passelege porsjonar.
🍞 Ha ein fast restedag kvar veke.
🍞 Spør deg sjølv om kva du har i skapet, i staden for kva du har lyst på.
🍞 Best før betyr ikkje dårlig etter. Sjå, lukt og smak!
Tilbake