Ivrige ryddere på Melkeplassen i Laksevåg

Vårdugnad med Hold Norge rent

Vi gleder oss til våren, til at hvitveisen spretter opp av bakken, at trekkfuglene kommer tilbake, at løvtrærne blir grønne og selja får gåsunger. Men når snøen begynner å smelte, dukker rusk, søppel og de merkeligste ting frem under snøen. Bli med på vårdugnad!

Søppel og skrot er ikke bare stygt å se på, det er fremmedelementer i den ellers vakre våren, kan være lokalt forurensesende og føre til sår og kuttskader på hunder og barn som er ute og leker. Derfor har vi her i landet lange tradisjoner for ryddedugnader om våren.

Stort engasjement i Bergensområdet

I Bergen har Hold Norge rent-dugnadslagene ryddet skrot og søppel fra det offentlige rom i fire uker allerede. Siste innspurt for å få Bergen ren til 17. mai er denne uken og BIR (Bergensområdets interkommunale renovasjonsselskap) venter lange køer på innleveringsstasjonene torsdag.

-Vi som avfallselskap setter stor pris på innbyggere som sammen går ut og aktivt tar et tak mot forsøpling i sitt nærmiljø, sier Tina Skuldal, kommunikasjonsrådgiver i BIR.

BIR har lang tradisjon med å legge til rette for dugnadslag som vil gå sammen om å gjøre nabolag sitt fritt for boss om våren. I år er 281 dugnadslag påmeldt og det er ventet at disse til sammen vil fjerne 25-30 tonn boss gjennom Hold Norge rent-dugnadene. BIR stiller med hansker og egne sekker til alle som vil være med å gjøre sitt nærområde rent og pent.

Oma skule bidrar i årets vårdugnad

Oma skule bidrar i årets vårdugnad

Hold Norge rent støtter opp

-Hager, parker, veikanter, strender, friluftsarealer og annen natur er selvfølgelig best uten søppel. Derfor hjelper vi lokale vårryddere i deres arbeid med å holde lokalmiljøet rent, sier Mali Hole Skogen, kampanjeleder i Hold Norge rent.

Hun forteller at de flere hundre vårryddeaksjonene tilsammen utgjør en stor nasjonal dugnad. En dugnad som gjør landet vårt klar for 17. mai og sommeren og som er et betydelig bidrag til et renere, triveligere og mer miljøvennlig Norge.

Vellykket Strandryddedag

Det er ingen tvil om at det frivillige Norge stiller opp i kampen mot forsøpling. Strandryddedagen samler nå på vårparten 10 00 frivillige i 400 aksjoner over hele landet. 100 tonn søppel blir fjernet fra strendene og 250 000 m kyst ryddet. Hold Norge rent tar fremdeles imot påmeldinger til strandrydding og registreringsskjemaer fra ryddeaksjonen.