Foto: Marianne Heggenhougen

sortere.no gjør avfallshåndtering enklere for bedrifter

Pressemelding 23.6.2016

80 % av avfallet som oppstår i Norge kommer fra næringslivet. I motsetning til hjemme hos oss selv, der avfallet blir tatt hånd om av kommunen, har bedrifter selv ansvar for å finne en leverandør som kan ta hånd om avfallet deres. Med sortere.no blir dette nå mye enklere. 

Hvordan skal vi håndtere avfallet? Hvem kan hjelpe oss med avfallet? Hva betyr lovene i praksis? Hvorfor skal avfallet sorteres? – Dette er spørsmål som frem til nå har krevd både tid og mange tastetrykk å finne svar på, forteller Hildegunn Iversen, daglig leder i LOOP. Nå har LOOP lansert en informasjonsløsning for bedrifter på sortere.no.

Alt om avfall på ett sted

På sortere.no kan bedrifter nå enkelt finne svar på hvordan de skal håndtere avfallet sitt og finne aktuelle leverandører av avfallstjenester. Her er det både tid og penger å spare. – Vi har lagt vekt på å gi praktisk “slik gjør du det”- informasjon og vise at god avfallshåndtering er bra for miljøet, kan være kostnadsbesparende, og kan bidra til et godt omdømme for bedriften, forteller Iversen.

Praktisk, nyttig og gratis

sortere.no er gratis for bedrifter. Målet med nettsiden er å nå ut til bedrifter med informasjon som skal bidra til det grønne skiftet. – For at samfunnet skal omstille seg til den sirkulære økonomien er det viktig å nå ut til hele næringslivet med gode og effektive verktøy. sortere.no er et slikt verktøy, avslutter Iversen.

Veidekke sjekker ut den nye løsningen for bedrifter på sortere.no. Foto: Marianne Heggenhougen.

Veidekke sjekker ut den nye løsningen for bedrifter på sortere.no.
Foto: Marianne Heggenhougen.

RELATERTE LENKER