Workshop hos H&M

Sortere Næring ser dagens lys

LOOP har lenge sett behovet for en nasjonal forståelse av kildesortering i næringslivet og Sortere Næring styrker nå sitt samarbeid med bedrifter og organisasjoner.

-Vi ønsker å tilby næringslivet en felles plattform for kildesortering og gjenvinning, sier prosjektleder i Sortere, Linda Bay. Hun forteller at Sortere Næring allerede har gjort prosjekter for blant andre Universitetet i Oslo, Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall (NHP-nettverket) og kleskjeden H&M.

H&Ms utfordringer

Petra Berntsson er Conscious Coordinator i H&M og ansvarlig for kleskjedens satsing på bedre avfallshåndtering i butikkene. Hun forteller at en av deres største utfordringer er mangelen på plass til gode kildesorteringssystemer.

-Detta arbetas med lokalt efter hur varje butik ser ut. Sen måste vi tillrättalägga mest möjligt för att underlätta i en vardag som oftast går i ett högt tempo, sier Berntsson og fremhever tilpasset informasjon og oppfølging som avgjørende faktorer.

Bredt tilbud fra LOOP

Sortere har bidratt med kursing av ansatte fra H&M-butikker over hele landet og blant annet vist utvalgte filmer fra Gjenvinninsskolen.

-Samarbetet med LOOP har varit väldigt givande. Informationen är rätt i tiden och LOOP har gjort den tillgänglig för alla och lätt förståelig. Informationen var väl anpassad till de behoven butikerna har. LOOP har varit med och rivstartat vår satsning på avfallshantering, sier Berntsson.

Bay forteller at behovene i næringslivet knytter seg til kompetanse om kildesortering og gjenvinning, kurs og workshops, og utarbeidelse av veiledere.

-Vi ser også at databasen til Sortere og avfallssymbolene er nyttige verktøy for næringslivet, fortsetter Bay. Dette er et spennende felt som vi gleder oss til å gå inn i, avslutter hun.