Skreddersydd Aksjon Fraksjon

Tidligere i vår lanserte LOOP Miljøskole og Gladiator kildesorteringsspillet Aksjon Fraksjon. Mange har allerede kjøpt spillet, og blant de fornøyde kundene er Marte Brændsrud i RfD.

– Jeg prøvde det for første gang på skolesamlingen i vår. Jeg syntes det var et morsomt og lærerikt spill, så jeg bestilte noen spesialtilpassede eksemplarer rett etter det. Nå har vi lyst til å kjøpe inn mange flere som kan tilbys til barneskolene i eierkommunene våre, forteller kommunikasjonskonsulent i Renovasjonsselskapet for Drammensregionen, Marte Brændsrud.

Tilpasset alle

LOOP Miljøskole og Gladiator har brukt mye tid på å finne løsninger som kan passe for alle kommuner og renovasjonsselskaper, uavhengig av hva slags kildesorteringsløsning de har.

– Noen har for eksempel ikke egen sortering for matavfall, og i de tilfeller kan symbolet for matavfall byttes ut med et annet avfallssymbol, forklarer prosjektleder for LOOP Miljøskole, Terje Eckhoff.

Skreddersydde løsninger

MB RfDI tillegg finnes det en rekke andre måter å tilpasse kildesorteringsspillet på, for de som ønsker en skreddersydd løsning. Brændsrud ønsket for eksempel logoen til RfD på baksiden av bildekortene.

– Vi har fokus på kildesortering og gjenvinning i undervisningen på skolene. Når vi har logo på baksiden av bildekortene bidrar dette til at elevene kjenner oss igjen. Resultatet ble kjempebra, forteller hun.

 

For liten og for stor

Aksjon Fraksjon er et spill tiltenkt elever i barneskolen. Det kombinerer fysisk aktivitet med kunnskap om kildesortering, og kan blant annet brukes i gymtimer, naturfagstimer og liknende. Spillet kan kjøpes som en giveaway til skoleklasser på besøk, eller de kan deles ut til skolene i området til hver enkelt kommune eller renovasjonsselskap.

Til tross for en ung målgruppe var det god stemning når deltakerne under skolesamlingen i Oslo fikk prøve spillet for første gang. Dette vitner om at det godt kan passe i flere anledninger – selv for voksne mennesker.

Aksjon Fraksjon på Avfallskonferansen

Spillet kan bestilles her, og eventuelle endringer dere vil gjøre kan sendes på mail til skole@loop.no. En sniktitt på spillet kan dere også få under Avfallskonferansen i Trondheim 13. – 15. mai.

– Under Avfallskonferansen skal LOOP ha egen stand, og da blir det også mulighet til å både prøve og kjøpe Aksjon Fraksjon, forteller Eckhoff.