Foto: Ellen Johanne Jarli

Renas-medlem nummer 3000

I høst meldte det finske selskapet Fortum Markets AS seg inn i Renas, og fikk dermed gleden av å bli medlem nummer 3000.

Det finske selskapet Fortum Markets AS fikk nylig æren av å bli medlem nummer 3000 hos Renas. For anledningen ble leder av Fortum Charge & Drive i Norge, Jan Haugen Ihle, og key account manager, Joakim Sveli, tatt imot med blomster og store smil hos Renas.

Miljø i alle ledd

Fortum Markets AS er et energiselskap som blant annet arbeider med ladeinfrastruktur for el-biler. Selskapet har en avdeling i Sarpsborg hvor 40 ansatte drifter hurtigladere og ladeanlegg for firmaer som ønsker å tilby slike tjenester til kundene sine.

Fortum Markets jobber kontinuerlig for miljømessige forbedringer. Alle som jobber med ladeinfrastruktur kjører for eksempel el-bil, både for å være miljøvennlige og for å teste utstyret. De oppfordrer også underleverandørene sine til å kjøre el-bil, og prøver å overbevise samarbeidspartnerne sine om det samme. Det 14 000 ISO-sertifiserte selskapet er med andre ord opptatt av at miljø skal være en sentral faktor i alle ledd, og et medlemsskap hos Renas er en del av dette.

– Vi er medlemmer hos Renas for å sikre at ladeelektronikken blir forsvarlig behandlet etter endt levetid, og har i tillegg bestemt oss for å benytte oss av emballasjeavtalen. Renas er profesjonelle og har et godt system. Det er gull verdt for oss, og grunnen til at vi valgte dem, fortalte Sveli i et intervju til Renas-magasinet.

60 prosent velger Renas

I dag er 5000 bedrifter medlem i et returselskap for EE-avfall, og gjør på den måten sin samfunnsplikt for å hindre at miljøgifter kommer på avveie. Hele 60 prosent av disse selskapene har valgt Renas, og bare i 2014 har Renas fått over 200 nye medlemsbedrifter. Markeds- og informasjonssjef i Renas, Kristin Tveitnes, er veldig fornøyd med medlem nr. 3000.

– Fortum Markets er en seriøs leverandør, som er opptatt av å ta sitt miljøansvar. Vi er stolte av å være deres foretrukne returselskap, og vi gleder oss veldig til samarbeidet fremover, forteller Tveitnes.