Redd verden med Lorax – igjen!

Spillet “Redd verden med Lorax” relanseres i disse dager. Alle spillkortene er oppdatert med nytt innhold og reisen gjennom verdens regnskog er endret. Og om kort tid trekkes vinnerne av fjorårets konkurranse!

-Skoleåret 2012/2013 sendte vi ut nesten 7000 eksemplarer av spillet. Det vil si at Lorax har nådd ut til 175 000 elever med kunnskap om kildesortering og gjenvinning av drikkekartonger, forteller Arve Martinsen, kommunikasjonsrådgiver i Grønt Punkt Norge. I tillegg har spillet tatt skoleelevene med på en reise rundt i all verdens regnskoger, med deres rike plante- og dyreliv.

Resirkulert

Nå resirkuleres altså Lorax-spillet og gjenoppstår som en helt ny reise gjennom regnskogene, dog med de samme spillreglene.

-Vi har skrevet om alle kortene, slik at det er nye dyrearter og nye spørsmål, forteller Martinsen. I tillegg til å lansere året spill, gleder han seg til å trekke vinnerne av fjorårets konkurranse. Hovedpremien er et gavekort på 20.000, i tillegg til at klassen mottar flotte Lorax t-skjorter. Vinnerne vil bli annonsert på Grønt Punkt sine nettsider.

Bestill på nett

“Redd verden med Lorax” er gratis. Det er laget for 4. trinn, men kan med enkelhet tilpasses både yngre og eldre alderstrinn. Avfallsselskapene kan for eksempel dele ut spillet til skoleklasser i sitt område.

Artikkelen er skrevet av Tur Retur, i samarbeid med Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt sikrer finansiering av returordningene for emballasje, og drifter selv returordningene for plastemballasje, emballasjekartong og drikkekartong.