Pantelandet

Filmen “Pantelandet” er det nyeste tilskuddet til Gjenvinningsskolen 2.0, en undervisningspakke for videregående skoler om klima, miljø og kildesortering.

Samarbeidspartnere

Snöball Film
Infinitum

Utført

2015 – 2016

Lenker

Filmene

Kontaktperson

Terje Eckhoff, prosjektleder LOOP Miljøskole

Om prosjektet

Gjenvinningsskolen ble til i et unikt samarbeid mellom retur- og gjenvinningsbransjen, myndigheter og fylkeskommuner. Undervisningspakken ble for første gang utgitt i 2010. I 2015 ble Gjenvinningsskolen restaurert og gitt ut på ny, da bestående av totalt 11 filmer for VG1 og VG2. Det nyeste tilskuddet på stammen er Pantelandet, som ble til i samarbeid med Infinitum. I filmen får vi innblikk i det norske pantesystemet, og hvorfor det er så viktig å levere tilbake flasker og bokser. Vi får bli med inn på både en gjenvinningsstasjon og et produksjonsanlegg for å se hva som skjer med det vi har pantet, og hva det kan bli til. I likhet med de andre filmene er det også her utviklet undervisningsopplegg til bruk i forskjellige fag.

Filmen er regissert og produsert av Snöball Film.

Tanken bak

I arbeidet med Pantelandet var det viktig å sikre faglig dybde for lærerne i tillegg til god underholdningsverdi for elevene. Målet var derfor å lage en engasjerende film om pantesystemet som var tilpasset lærerplanmål i en rekke fag.