Gjenvinningsskolen 2.0

Gjenvinningsskolen 2.0 er LOOP Miljøskoles nyrenoverte undervisningspakke om klima, miljø, kildesortering og gjenvinning. Filmene presenteres nå i ny drakt.

Samarbeidspartnere

Avfall Norge
Norsk Glassgjenvinning
Norsk Metallgjenvinning
Grønt Punkt Norge
Batteriretur
Norsk Resy
Miljøverndepartementet
Framtidens byer
Maskinentreprenørenes Forbund (MEF)
Norsk Industri
Dekkretur
Autoretur
Returgass
ERP
Hordaland fylkeskommune
Nordland fylkeskommune
Oslo fylkeskommune
Rogaland fylkeskommune
Sør-Trøndelag fylkeskommune
Østfold fylkeskommune

Utført

2014 – 2015

Lenker

Filmene

Kontaktperson

Terje Eckhoff, prosjektleder LOOP Miljøskole

Om prosjektet

Gjenvinningsskolen ble til i et unikt samarbeid mellom retur- og gjenvinningsbransjen, myndigheter og fylkeskommuner. Resultatet ble en filmbasert undervisningspakke bestående av 11 filmer om klima, miljø, kildesortering og gjenvinning for VG1 og VG2. Alle filmene er samlet på en DVD og den kan bestilles på nettsiden. Du kan også se filmene på Vimeo eller You Tube. Til hver film er det utviklet egne undervisningsopplegg i forskjellige fag. Nå er Gjenvinningsskolen 2.0 her- en nyrestaurert pakke til glede for nye og gamle brukere.

Filmene er regissert og produsert av Snöball Film.

Tanken bak

Hva skjer egentlig med avfallet vårt? Hva må til for at det vi kildesorterer skal bli til nye råvarer? Er emballasje et problem eller en del av løsningen? Hvordan kan gjenvinning bidra til reduserte klimagassutslipp? Dette, og mer får du svar på i Gjenvinningsskolen. Målet har vært å lage noe som både har nok faglig dybde for lærerne, er tilpasset læreplanmål i mange fag og i tillegg er underholdende for elevene.