Albert Åberg

I forbindelse med produksjon av filmen “Hokus pokus Albert Åberg”, ble den kjente og kjære tegneseriefiguren også hovedpersonen i et aktivitetshefte med fokus på miljø, klima, kildesortering og gjenvinning.

Albert Åberg skal kildesortere i et nytt hefte fra LOOP Miljøskole

Samarbeidspartnere

Grønt Punkt Norge
Syklus
Norsk Resirk

Utført

2012 – 2013

Lenker

Miljøskole.no

Kontaktperson

Terje Eckhoff, prosjektleder LOOP Miljøskole

Om prosjektet

I samarbeid med rettighetshaverne til merkevaren Albert Åberg og reklamebyrået Pulse Communications, har LOOP Miljøskole laget et morsomt og lærerikt aktivitetshefte om kildesortering og gjenvinning. Målgruppen for heftet er barn i barnehage, samt 1. og 2. trinn på barneskole. Innholdet er tilpasset kompetansemål i læreplanen.

I aktivitetsheftet lærer Albert at man ikke kan trylle bort problemer, man må gjøre noe for å løse dem selv. Sammen med leserne får han kunnskap om hvorfor vi kildesorterer og hva ting blir til. I heftet er det også morsomme oppgaver relatert til temaet.

Tanken bak

LOOP Miljøskole ønsker å nå frem med viktige budskap til barn, ved å bruke humor og lek. Albert Åberg er en kjær figur som både voksne og barn har god kjennskap til. Heftet om Albert kan dermed bidra til å gi viktig kunnskap og gode holdninger, via morsomme oppgaver og aktiviteter.