Hva har skrukketroll med skolemelk å gjøre? Dette er et av mange svar 3., 4. og 5. klassinger finner i Barnas skog, en interaktiv skog elevene kan oppdage, utforske og lære i. Barnas skog ble lansert i oktober 2020 og et samarbeid mellom LOOP Miljøskole, Grønt Punkt Norge, WWF Norge og Skolelyst.
Et ressursperspektiv.
Tanken bak Barnas skog er å sette verdien av det å kildesortere inn i en større sammenheng. Ved å lære barna om skogen, som papirfibrene til melkekartongen kommer fra, blir det enklere for barna å forstå hvorfor det er så viktig at vi gjenvinner skolemelkkartongen.
En skog i seks deler.
Barnas skog består av seks deler. Skoleklassene må skylle, brette og stappe skolemelkkartongene for å åpne hver del. I hver del lærer de noe nytt om skogen og artene som lever der. For å gjøre opplegget enkelt å gjennomføre i en hektisk skolehverdag, kan læreren selv bestemme hvor lang intervall det skal være mellom hver gang klassen åpner en ny del av Barnas skog.
Ressurser til lærere.
I tillegg til den interaktive løsningen består Barnas skog av en kampanjeside med undervisningsopplegg, som er knyttet opp mot de nye kompetansemålene i skolen. Her vil læreren finne aktiviteter klassen kan gjøre både ute og inne, og en film som forklarer sammenhengen mellom skog, kildesortering og gjenvinning. Den har Anders Herman Clausen fra NRK Super i programlederrollen.
Barnas skog inviterer undervisningen ut i naturen og naturen inn i klasserommet. Etter å ha tatt turen gjennom Barnas skog, er vi er rimelig sikre på at det aldri blir kjedelig for elevene å dra på skogstur igjen!