I uke 39 skal vi for aller første gang, regne på hva det faktisk betyr for miljøet at norske skoleelever panter og kildesorterer. For å få til det har vi teamet opp med Norges mest kjente mattelærer, Håvard Tjora, som vil lede de direktesendte skoleshowene med sin dype respekt for naturen og svarte belte i matematikk.
LOOP Miljøskole har teamet opp med Norges mest kjente mattelærer: Eventyrer og forfatter Håvard Tjora. Sammen med elever over hele landet skal vi regne på hva hver enkelt av oss kan gjøre for å ta vare på jordas ressurser. Til venstre ser du Fredrikke Friis Bertheussen, prosjektleder for LOOP Miljøskole og Bærekraftskolen.
Bærekraftskolen live
🌎 Nasjonal bærekraftsuke med direktesendt skoleshow
📚 Ferdig undervisningsopplegg for hele uka
🙋♂️🙋 For 1. til 7.-trinn.
💻 Digitalt, delta fra hvor som helst.
💰 Gratis!
📨 Kun for påmeldte
🗓️ I uke 39, 25. – 29. september
Vi vet at det å undervise i bærekraft på en balansert og helhetlig måte kan være en utfordring. Vi blir ofte kontaktet av lærere som ønsker å lage en tverrfaglig bærekraftsuke på skolen sin, men som ikke helt vet hvordan de skal gå fram. Derfor tror vi at en samlet, nasjonal bærekraftsuke, med direktesendinger og oppgaveløsning i klasserom over hele landet kan bli en hit denne høsten.
– Håvard Tjora er en mester på å gjøre det som er komplekst og abstrakt til noe konkret, nært og forståelig. Det trengs fordi bærekraft er et stort og sammensatt tema som er vanskelig å forstå, både for voksne og barn. Ikke minst er han en eventyrer med en dyp respekt for naturen og naturkreftene. Vi er utrolig glade for dette samarbeidet, sier Fredrikke Friis Bertheussen, prosjektleder for LOOP Miljøskole og Bærekraftskolen.
I forkant av bærekraftsuka vil alle påmeldte lærere få tilsendt et skriv med alt de trenger å vite om deltakelsen og mer til. Blant annet hvilke læringsmål som dekkes ved å delta, og hvilke ressurser de eventuelt kan se på i forberedelse til uke 39.
– Miljøutfordringene kan virke uoverkommelige og noen ganger kan vi føle at hver enkelt av oss ikke kan gjøre noen forskjell, men det kan vi! Og nå blir det matematisk bevist! avslutter Friis Bertheussen.
Ønsker du å vite mer om prosjektet?
Ta kontakt med