Kommunikasjonsprisen deles ut til noen som bidrar til å forbedre holdninger og øke kompetanse om ressursbruk, materialgjenvinning og avfallsreduksjon, og sprer kunnskap om bærekraft og sirkulær økonomi.
Å vinne denne prisen motiverer oss i arbeidet videre med å gjøre det enklere for folk å ta vare på ressursene. Alt vi bruker er en bit av jordkloden og hver gang vi kaster en ting i restavfallet, kaster vi noe som en gang var en naturressurs. Når vi kildesorterer bruker vi naturressursene smartere, men med et stadig økende forbruk er ikke dette lenger nok. Endringer må til og de små valgene vi tar, hver eneste dag, utgjør en stor forskjell. Jo flere vi er som blir bevisste på vårt eget forbruk, jo flere inspirerer vi til å gjøre det samme. Derfor er det å gjøre det enkelt å ta vare på ressursene en grønn tråd i alt LOOP gjør.
«Bærekraftskolen startet med et sterkt ønske om å lage undervisningsfilmer som hadde evnen til å bevege og forandre. Dette har vi klart gjennom gode samarbeid og resultatet er et filmunivers som viser unge hvordan alt henger sammen med alt og hva de selv kan gjøre for å være en del av løsningen.«
Fredrikke Friis Bertheussen, prosjektleder for LOOP Miljøskole og Bærekraftskolen.
Juryens begrunnelse
Årets vinner har produsert en rekke undervisningsvideoer i samarbeid med NRK. Videoene har så langt hatt over en million visninger blant elever på videregående skole. De har satt fokus på viktige temaer som er relevante for bransjen. Vinnerens kommunikasjon holder høy kvalitet, og er kompromissløs på hva de vil formidle. Vinner av Kommunikasjonsprisen 2022 er Stiftelsen LOOP. Juryen vil bemerke at LOOP også får prisen for sitt gode kommunikasjonsarbeid over tid. Juryen anser LOOP som en viktig aktør i bransjen som fortjener ekstra oppmerksomhet.
Resultatet av gode samarbeid
LOOP ønsker å rette en spesielt stor takk til juryen, Handelens Miljøfond og LOOP Miljøskole sine hovedpartnere Grønt Punkt Norge, Sirkel Glass, Norsk Metallgjenvinning, RENAS, Norsk Resy og Infinitum som har vært med på å bygge opp LOOP Miljøskole til det den er i dag. De hadde tro på prosjektet fra start og har gått inn med ressurser, fagkompentanse og erfaring.
Filmene i Bærekraftskolen er utviklet med støtte fra NOAH, Avfall Norge, NORSIRK, Recipo, ERP, Samfunnsbedriftene, MEF, NFFA, Norsk Industri og Matvett.
Takk til alle fagpersoner og forskningsmiljøer som har bidratt med sin kompetanse inn i filmene og til Pål Solum og NRK Skole for et langt og godt samarbeid i dette store og viktige prosjektet.
Mange har bidratt med sin ekspertise og tid for å lære skoleelever om bærekraft på best mulig måte. Vi har blant annet fått hjelp av returselskaper som drifter resirkuleringen i Norge, store miljøvernorganisasjoner som Framtiden i våre hender, WWF og Bellona, interesse- og bistandsorganisasjoner, eksperter på sirkulær økonomi, kommuner og IKS over hele landet, senter for samarbeidslæring om bærekraftig utvikling ved Høyskolen i Innlandet, FN Sambandet og Strømmestiftelsen. Ikke minst, har vi reist rundt og snakket med mange elever og lærere.
Les mer om Bærekraftskolen her.