Fra Batterijakten 2013.
Foto: Miljøagentene.

Over 10.000 barn på batterijakt

19. mars går startskuddet for Batterijakten 2014. I tre uker skal nesten 500 fjerdeklasser over hele landet konkurrere om å samle inn flest mulig brukte batterier og levere dem til gjenvinning.

– Hvert år blir over 1000 tonn batterier kastet rett i søpla. Dette er batterier som burde vært levert til gjenvinning, slik at metallene i dem kunne blitt brukt til nye produkter, forteller kommunikasjonsleder i Miljøagentene, Anne Bleiklie, og understreker med det viktigheten av Batterijakten.

Skal slå rekorden

Under Batterijakten i fjor samlet Miljøagentene inn 5 millioner batterier, og gjorde dermed en solid innsats for miljøet. I år håper de på å slå rekorden!

Batterijakten er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Varta og Elretur. Batteriene som samles inn skal leveres som husholdningsavfall enten til en lokal Clas Ohlson butikk, eller til en lokal gjenvinningsstasjon.

– Gjenvinningsstasjonene er viktige for oss for at Batterijakten skal bli så bra som mulig. Det er tross alt de som tar i mot lærere og batterijegere, og det setter vi stor pris på, sier Bleiklie.

Nancy Strand, direktør i Avfall Norge, ber de ansatte på gjenvinningsstasjonene ta vel i mot batterijegerne:

– Barna som er med i Batterijakten sørger for at batteriene kommer inn til gjenvinning, istedenfor at de havner i restavfallet hjemme. Vi håper de blir tatt i mot som de miljøheltene de er.

Om Miljøagentene:

Miljøagentene er barnas egen miljøvernorganisasjon. Miljøagentene ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorden og menneskene som bor på den. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at vi skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra. Hvis alle gjør litt hver dag kan vi få til mye sammen!

Artikkelen er skrevet av Tur Retur i samarbeid med Miljøagentene.