HÅG Capisco fra Scandinavian Business Seating AS

Norsk stol kåret til beste resirkulerte produkt

29. april var det duket for kåring av vinneren i konkurransen “Best Recycled Plastic Product”. Scandinavian Business Seating AS stakk av med seieren med sin kontorstol HÅG Capisco, laget av gjenvunnet plast.

EPRO (European Association of Plastics Recycling and Recovery Organisations) står bak konkurransen, og årets prisutdeling ble holdt i Roma under PlasticsEurope sin konferanse, Identiplast.

“Best Recycled Plastic Product” har blitt arrangert siden 2009, og målet med konkurransen er å understreke nytten plast utgjør som ressurs, samt viktigheten av plastgjenvinning. Hvert år inviteres europeiske produsenter som benytter gjenvunnet plast til å delta i konkurransen om årets beste plastprodukt. I løpet av de årene konkurransen har blitt arrangert, har det blitt sendt inn over 180 bidrag fra 25 forskjellige land. I år var det altså kontorstolen HÅG Capisco som trakk det lengste strået.

Laget av plastemballasje og støtfangere

I tillegg til å være årets vinner av plastbransjens mest prestisjetunge konkurranse, kan HÅG Capisco også skilte med å være den første svanemerkede kontorstolen. Den er laget av 50 % gjenvunnede materialer – både stål, aluminium og plast. Plastdelen av stolen er laget av 100 % resirkulert PP-plast. Blant annet er setet laget av gjenvunnede støtfangere, samt plastemballasje fra husholdninger. Aluminiumsdelene er laget av 90 – 100 % resirkulert materiale. HÅG har også sørget for å gjøre det enkelt å gjenvinne stolen igjen. Den kan lett skrus fra hverandre slik at de ulike delene kan sorteres riktig. Stolen inneholder heller ingen kjemikalier som kan føre til skade på mennesker eller dyr.

Andre bidrag i årets konkurranse var blant annet Railway Plastic Tie (RPT), som er jernbaneskinner laget av gjenvunnet plast og glassfiber, og ECO Potagator – en økologisk blomsterpotte laget av resirkulerte yoghurtbegre og CD-etuier.