Elever fra Veitvet skole tester Avfallspyramiden

-Mye kulere enn tavle

LOOP Miljøskole lanserte nylig et interaktivt undervisningstilbud til ungdomsskolen. Den digitale avfallspyramiden er en god inngangsport til en rekke miljørelaterte temaer. Elever fra 9. trinn på Veitvet skole var med da verktøyet for første gang ble tatt i bruk hos Renovasjonsetaten i Oslo.

Det er første gang LOOP Miljøskole går digitalt med et komplett undervisningsopplegg. Målet er å kunne konkurrere med alle dingsene som ungdommene bruker til daglig, forteller prosjektleder Bente H. Gundelsby. Dagsavisen snakket med to av elevene fra Veitvet skole, og etter reaksjonene til Torkel Dommersnes Soldal (14) og Simen Kathirgamadas (13) å dømme, ser det lovende ut.

– Det er nytt for oss. Vi pleier jo bare å bruke tavle og ark. Men det her er mye kulere enn ei tavle, sier Torkel, idet han er oppe på smartboardet og tester.

Simen er enig.

– Man blir mer interessert. Det er morsomt, sier Simen, uten å ta blikket vekk fra skjermen.

– Hva er det som gjør det morsomt?

– Det er video, morsomme oppgaver, og morsomme fakta, sier guttene.

Nye virkemidler

– Vi er stolte over å presentere LOOP Miljøskoles første digitale undervisningstilbud for ungdomsskolen. Dette er en helt ny måte å tenke undervisning på, og Avfallspyramidens innhold, funksjonalitet og interaktivitet gjør at dette er et morsomt og lærerikt hjelpemiddel, sier Gundelsby. Hun får støtte av Linda Thorsteinsen, informasjonskonsulent Renovasjonsetaten i Oslo:

-Avfallspyramiden tar i bruk nye virkemidler for å engasjere ungdom i viktige temaer.

Videreutvikling

LOOP Miljøskole har store planer om å videreutvikle den digitale Avfallspyramiden i 2013, og har blant annet søkt om utviklingsmidler fra Avfall Norge.

-Verktøyet kan utvides med flere temaer og eksempler i alle lag av pyramiden, og vi håper å få til samarbeid med selskaper og organisasjoner som har lyst til å være med og utvikle interaktivt innhold til sine skole- eller kursopplegg. Kommuner og IKS-er som kunne tenke seg å tilpasse Avfallspyramiden til lokale forhold, må gjerne ta kontakt med oss, oppfordrer Gundelsby.

RELATERTE LENKER