Bilde av Jenny Berg med bakgrunnsinformasjon om henne.

Min hverdag

På kundesenteret til GLØR er det fullt trykk fra de åpner klokka sju. Via telefon håndterer Jenny Berg alt fra bestillinger av containere, til å instruere hvordan melkekartongen skal brettes. Hissigpropper takler hun med knusende ro.

Kundesenteret til GLØR gir service til både privat- og næringskunder. Når Jenny begynner på jobb klokka sju gjelder det å skaffe seg et raskt overblikk over dagens ordre og svare på mail. Deretter går det slag i slag på telefonen. Blant privatpersoner er det helt klart spørsmål om kildesortering som utmerker seg når de ringer til kundeservice.

– Folk ringer når de for eksempel står med en blomsterpotte i hånda, og lurer på om den kan sorteres som plast eller ikke. Når jeg får kildesorteringsspørsmål henviser jeg ofte til sortere.no. En gang fikk jeg telefon fra en fyr som lurte på hvordan han skulle brette en melkekartong. Da forklarte jeg han selvfølgelig prinsippet for skyll, tørk og stapp. Folk blir veldig takknemlige for hjelpen de får, uansett om det dreier seg om store eller små problemstillinger.

Forbereder transport av avfall

I tillegg til å ta i mot små og store henvendelser over telefon er det å forberede transport av innsamlet plast og papir til utlandet en viktig del av jobben hennes.

– Alle biler som skal inn til lasting er registrert i vårt system. I forkant klargjør jeg papirene som er nødvendig for å oppfylle tollreglene. Når bilen kommer inn til oss sjekker jeg at referansenummer, bilnummer, fraksjon til lasting og destinasjon stemmer med hva vi har registrert i våre papirer.

Fra media til avfall

Jenny begynte i jobben ved kundesenteret i juni i fjor etter å ha jobbet fem år med media og event i Bayern i Tyskland. Det var bredden i arbeidsoppgavene ved kundesenteret som trigget Jenny til å søke.

– Det jeg liker alle best med jobben min er alle utfordringene. Ingen kunder er like, og hver dag er forskjellig. Det er mye å sette seg inn i, og jeg lærer utrolig mye.

Sinna mann

Jenny forteller at hun alltid er blid og hyggelig når folk ringer. Likevel hender det hun møter en mindre hyggelig stemme i den andre enden.

– Noen ganger får jeg telefoner fra sinte og frustrerte kunder. For å oppnå en konstruktiv dialog med denne kundegruppen har jeg erfart at det er lurt å være tydelig og bestemt, men på en hyggelig og ydmyk måte. Det er viktig å ta alle henvendelser på alvor.

Det er spesielt én hendelse på jobben hun husker spesielt godt.

– Da jeg hadde jobbet her i bare to uker ringte det en mann som hadde problemer med at naboene fylte opp deres felles container med trevirke. Han lot sin frustrasjon gå ut over meg og kalte meg de styggeste navnene du kan tenke deg, ord jeg ikke tør å si høyt en gang. Da ble jeg helt satt ut. Den samtalen kommer jeg aldri til å glemme. Men slike opplevelser hører heldigvis til sjeldenhetene i min jobb. Folk er stort sett veldig trivelige, avslutter hun.