Loop Miljøskole i 2014

Både avfallspyramiden for fjerde trinn og Albert Åberg-heftet for barnehagen så dagens lys i 2013. Mye tyder på at 2014 kommer til å bli fylt med minst like mye fart og spenning.

– Det er veldig gøy å utvikle nye prosjekter og idéer, men vel så viktig er det å følge de opp i ettertid. Vi har som mål at skolene skal bruke vårt materiell når de kommer til kildesortering i planarbeidet sitt, og da må det være friskt og oppdatert, sier prosjektleder for LOOP Miljøskole, Terje Eckhoff.

Vil spre det glade budskap

En viktig gruppe for LOOP Miljøskole er skoleabonnentene. LOOP Miljøskoles abonnementsordning er et spleiselag hvor kommuner og interkommunale renovasjonsselskaper er med og gjør det mulig at skoler og barnehager kan bestille undervisningsmateriell om kildesortering og gjenvinning helt gratis. Rundt 60 kommuner og interkommunale selskaper er i dag med på ordningen.

– I 2014 kommer jeg til å reise en del rundt for å spre det glade budskap. Jeg synes det er viktig at vi viser oss frem og at vi møter folka der ute. Sammen kan vi se på hvordan vi best mulig kan nå ut med budskapet om kildesortering, sier Eckhoff.

Gjenvinningsskolen blir ny

Gjenvinningsskolen er nå utsolgt. Et opplag på ca. 2000 er spredt ut til videregående skoler rundt om i landet.

– Vi er i dialog med deltagende selskaper om en «ansiktsløfting» i løpet av 2014. Alle filmene får ny innpakning. Vi rydder litt der det ryddes må, og forhåpentligvis vil filmene vare en god stund til, forteller Eckhoff.

Avfallskonferansens morsomste stand

– I skrivende stund planlegger vi også vår deltagelse på avfallskonferansen. Vi håper at alle tar turen innom det som skal bli avfallskonferansens morsomste stand, sier Eckhoff før han legger til:

– Det svinger litt av LOOP om dagen! Kampanjen lever, og LOOP Miljøskole skal være på ballen i forhold til dette utover våren.