De tøffeste gutta har peiling på kildesortering. Foto: Marianne Heggenhougen

La Knutsen & Ludvigsen lære ungene om kildesortering!

LOOP Miljøskole tilbyr nå et eget, gratis Knutsen & Ludvigsen-hefte om kildesortering og gjenvinning tilpasset undervisning i barnehage og barneskolen.

Endelig er det lys i tunnelen: i høst kommer filmen “Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin” på kino! Filmen blir både morsom for ungene og et kjærlig gjensyn med gamle helter for mamma og pappa. Nå har LOOP Miljøskole sørget for at Knutsen & Ludvigsen også kan bli med inn i barnehagen og klasserommet og lære ungene om kildesortering og gjenvinning.

Grevling i klasserommet

-Barn er også flinke oppdragere! De gode kildesorteringsvanene de lærer i barnehagen og på skolen tar de med seg hjem, og her har mange foreldre mye å lære, sier Terje Eckhoff, prosjektleder i LOOP Miljøskole. Knutsen & Ludvigsen-heftet har LOOP Miljøskole laget i samarbeid med Tordenfilm AS og Knutsen sjøl, Øystein Dolmen. Øystein Dolmen har skrevet historien og bidratt til morsomme oppgaver i bladet. Tekst og noter til “Grevling i taket” følger også med.
– Vi er utrolig stolte av dette heftet. Knutsen & Ludvigsen vil garantert skape god stemning i barnehagen og i klasserommet, samtidig som ungene lærer om viktigheten av å kildesortere og ta vare på ressursene våre, avslutter Eckhoff.

Heftet passer fint for de eldste barna i barnehagen, og unger på 1-4 trinn på barneskolen. Det er mulig å bestille heftet både på bokmål og nynorsk.

Knutsen & Ludvigsen-heftet og annet materiell finner du på på miljøskole.no.