Fredrikstad Klatreklubb vant foreningsprisen med verdens største klatrevegg i papp. Foto: Harry foto Johansson

Kreativ seilas

Pappbåtseilasen er et populært arrangement under den tradisjonsrike Glommafestivalen i Fredrikstad. På målstreken blir båtene tatt i mot og sendt direkte til gjenvinning.

-Vi synes pappbåtseilasen er en kreativ og morsom måte å drive med papp på, sier markedsdirektør i Glomma Papp, Bjørn Ivar Larsen. Glomma Pappa har vært med som sponsor siden den første seilasen og har utviklet et godt samarbeid med Glommafestivalen.

Unik begivenhet

Pappbåter som flyter på vannet er en unik begivenhet som Glommafestivalen er alene om i Norge. Både private, lag og foreninger kan delta, og det deles ut premier i en rekke kategorier. Glomma Papp har sin egen pris som går til konkurransens mest kreative bidrag.

Larsen forteller at båtene kles med en plastfilm utenpå bølgepappen for å beskytte den mot vannet. Dermed kan pappen gå til gjenvinning når seilasen er over og vinnerene kåret.

Vinnerne

Glommafestivalen kan skilte med 100-150.000 besøkende hvert år, og ble i år arrangert for 24. gang. Her er noen av årets vinnere av Pappbåtseilasen:

  • Glomma Papp-prisen: Istid v/Ragnhild Johannesen
  • Foreningsprisen: Fredrikstad Klatreklubb med verdens største klatrevegg i papp
  • Familie- og barnepappbåt: Øde Øy
  • Best in show: Kennel Narjanas

Artikkelen er skrevet av Tur Retur, i samarbeid med Norsk Resy. Norsk Resy har et ansvar for å sikre at kassert brun papiremballasje, i hovedsak bølge- og massivpapp, blir samlet inn og gjenvunnet.

RELATERTE LENKER