Kampanjen er i gang

Reklamefilmen til kampanjen om miljøfarlig avfall ble for første gang vist på TV mandag 13. januar, og markerte dermed startskuddet for kampanjeåret 2014. Se filmen her.

Miljøgifter angår oss alle

Kampanjen “miljøfarlig avfall angår oss alle” skal pågå hele 2014. Målet er å øke kunnskap om at farlig avfall og småelektronikk inneholder miljøgifter, og at det er viktig å sortere disse riktig. Hovedbudskapet er: Miljøgifter finnes i mer enn du tror. Husk å sortere riktig. Støttebudskapet er: Hvordan du bruker produktene dine er opp til deg, hvor du kaster dem angår oss alle.

Over 2500 visninger

Kampanjefilmen, som er laget i samarbeid med reklamebyrået Try, ble vist på TVNorge, FEM, VOX og TLC frem til 23. januar. Fremover vil den bli vist på kinoer rundt om i landet. I skrivende stund (4. februar, kl. 10:30) har reklamefilmen blitt vist 634 ganger på TV, og fått 2865 visninger på YouTube.

I filmen får vi se en mann i tidlig 50 årene som, ikledt vintage klær og vankjemmet hår, danser seg elegant rundt i kjellerstuen sin i takt med blinkende lyspærer. Budskapet i filmen er “Hvordan du bruker lyspærene dine er opp til deg. Hvor du kaster dem angår oss alle.”

Mange positive tilbakemeldinger

Filmen har allerede fått flere positive tilbakemeldinger, både på e-post og i sosiale medier. Blant annet på YouTube fra «Von der Kvist» som skriver at det er en god reklame som uttrykker positiv vibe, og at den blir ekstra god med melodien og dansen.

En annen skriver følgende: «Den reklamen er tidenes beste reklame! Blir så glad av å se den.»