Infinitum ambassadør Inge Wegge. Bildeklippet er fra hans siste film om en tur til Svalbard.

Infinitum Movement får kidsa til å pante

For å få ungdom til å pante må verdien av å pante settes inn i et større miljøperspektiv, mener Infinitum. Bevegelsen Infinitum Movement skal inspirere og engasjere unge mennesker både til å pante og gjøre andre små tiltak for å leve mer bærekraftig.

Min sønn på 7 år elsker å pante. Stadig finner jeg ølbokser og annet tomgods i sekken hans som han har plukket med seg på vei hjem fra skolen. For sønnen min og hans kompiser har de tomme flaskene og boksene en helt klar verdi, de kan pantes på butikken og på butikken har de godteri! Men hva skjer når barna blir ungdom, og den barnlige entusiasmen over småpenger og smågodt forsvinner?
-For at ungdom skal se verdien av å pante må den tomme flaska fylles med ny mening, og settes inn i et større miljøperspektiv, mener kommunikasjonsdirektør Randi Haavik Varberg i Infinitum. Dette er tanken bak konseptet Infinitum Movement. Her gjør Infinitum panting til et symbol på de små tingene vi alle kan gjøre for å ta vare på naturen vår og leve mer bærekraftig.

Å snakke om verdien av pant uten å snakke om pant

Infinitum Movement er en bevegelse for ungdom som er opptatt av miljø som drives frem av unge, miljøengasjerte mennesker. For å oppnå dette har Infinitum knyttet til seg en gjeng ambassadører som alle er miljøengasjerte på ulike måter. Med seg på laget har Infinitum surfer og miljøverner Simen Knudsen, snowboard-legenden Terje Håkonsen, blogger og miljøverner Malin Jacob og brødrene og eventyrerne Markus, Håkon og Inge Wegge. Målet er at disse skal inspirere andre unge mennesker til å engasjere seg i miljøsaken og bli mer bevisst på hvordan de selv påvirker miljøet.

Panteflaske på Svalbard

Siste bidrag til Infinitum Movement er Inge Wegges film fra Svalbard der han forteller om sitt forhold til naturen, og hva han gjør for å ta vare på den. I filmen som er spekket med flotte og stemningsfulle naturbilder, snakker Inge nettopp om verdien av å pante i et større miljøperspektiv.
-En panteflaske vises kun et kort øyeblikk i hele filmen, men verdien av å pante, og budskapet om å gjøre noe lite for noe stort kommer likevel tydelig frem, sier Haavik Varberg.

Nettside og eget magasin

På nettsiden infinitummovement.no og i magasinet Infinitum, som kommer ut to ganger i året, handler alt innhold direkte eller indirekte om miljø, miljøvern, ressurser, forbruk, gjenbruk og resirkulering. Budskapet om å pante sidestilles her med andre ting ungdom kan gjøre for å bidra til et mer miljøvennlig samfunn, enten det handler om miljøvennlig shopping, kultur, reiser, fritid, helse eller andre aspekter ved tilværelsen.
-Vi tror vi er på rett spor med Infinitum Movement. Ved å sette verdien av å pante inn i et større miljøperspektiv får den tomme flaska en viktig betydning utover pantekronene du får igjen. Vi tror flere ungdom blir med og gjør noe lite for noe stort med Infinitum Movement, avslutter Haavik Varberg.

Artikkelen er skrevet av Marianne Heggenhougen i LOOP i samarbeid med Infinitum