Bilde av hvilke karakterer du kan bli i quizen "hvilken kildesorteringstype er du?"

Hvilken kildesorteringstype er du?

Flinkis, slask eller midt på treet – hvilken kildesorteringstype er du egentlig? I forbindelse med kampanjen om miljøfarlig avfall 2014, har vi i LOOP laget en quiz for å sette fokus på holdninger til kildesortering. Ta testen her.

Kampanjen om miljøfarlig avfall 2014 går mot slutten, men det er fortsatt morsomme og viktige ting igjen på agendaen. Vi har blant annet laget en quiz som, gjennom å svare på ni spørsmål, forteller deg hvilken kildesorteringstype du er. Bakgrunnen for quizen er å øke kunnskap, samt gjøre folk mer bevisste på sine holdninger til sortering av miljøfarlig avfall. I tillegg er det et mål at quizen skal øke trafikken inn til sortere.no. På den måten kan vi øke kunnskapen i befolkningen om hvordan man kildesorterer, og hvorfor det er viktig.

I løpet av de fem ukene quizen har ligget ute har over 11 000 personer tatt quizen, og den er blitt delt nesten 700 ganger på Facebook. Ta testen her.

Julekalender

I år har vi bakt 24 avfallstyper til jul! Gjennom utradisjonelle pepperkaker har vi muligheten til å informere om ulike avfallstyper og hvordan de skal sorteres på en engasjerende måte, i en litt annerledes julekalender. Målet er å øke trafikken inn til sortere.no. De fleste avfallstypene er dekket, og 9 av 24 pepperkakeposter omhandler farlig avfall og EE-avfall. Alle kalenderpostene blir publisert på Facebook/kildesortering.

Så langt har julekalenderen skapt stort engasjement blant både nye og etablerte følgere på facebook, og kalenderpostene har ført til en tydelig økning i trafikken inn til sortere.no.