Fra Kildesortering i Oslo sin stand på Øyafestivalen. Foto: Oslo Ren

Grønn festivalsommer

Flere av renovasjonsselskapene har i sommer vært aktive på festivaler rundt omkring i landet. Elvefest, Øyafestivalen, Hovefestivalen og Sørøyrocken er blant dem som har fått besøk av engasjerte ambassadører for kildesortering og gjenvinning.

Heidi Viki, overingeniør, Renovasjon i Grenland (RiG)

“I august deltok vi med en stand under Elvefest i Porsgrunn. Grønn Hverdag delte ut sveler og viste frem matkastebordet. Osebakken andelsgård informerte om sine aktiviteter. Representanter fra RiG var tilstede og svarte på spørsmål, informerte om hjemmekompostering og delte ut informasjon om renovasjonsordningene i Grenland. Folk vi møter på slike arrangementer er kjempepositive til at vi er synlige og tilgjengelige. Siste helgen i august deltar vi også på matfestivalen Mersmak i Skien.”

Elisabeth Marie Vollan, fungerende kommunikasjonssjef for Kildesortering i Oslo

“Kildesortering i Oslo var en av miljøpartnerene til Øyafestivalen 2013. I år kunne festivaldeltagerne kildesortere i blå og grønne poser, akkurat som hjemme. Vi hadde en stor stand på festivalen og lanserte også en konkurranse på Instagram (sosialt nettverk for bildedeling, red. anm.). Vi har for tiden ekstra fokus på de unge innbyggerne som er veldig engasjerte og enige i at kildesortering er viktig og bra, men som henger litt igjen når det gjelder å kildesortere i praksis. Det er naturlig for Renovasjonsetaten å være miljøpartner og samarbeide om kildesortering på Oslos største festival.”

Hilde Hvoslef, avdelingsleder husholdning i Agder Renovasjon

“Agder Renovasjon stilte med egen gjenbruksbutikk på Hovefestivalen i Arendal. Dette er sjette året vi er på Hove. Vi har innredet en container med klær, sko, smykker, hatter, vesker, solbriller, tepper/soveposer og mye annet. Vi solgte mange festivalshortser (som vi hadde laget ved å klippe beina av gamle dongeribukser), kjoler, sandaler, topper, tepper og smykker. Prisene er veldig moderate. Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å ta samfunnsansvar og sette fokus på at ting kan brukes om igjen, og det vet ungdommen å sette pris på. Dette er knallgøy å være med på, og anbefales på det varmeste!”

Siw Line Thomassen, informasjonsansvarlig i Vest Finnmark Avfallselskap (Vefas)

«Vi var med og sponset Sørøyrocken i Sørvær. Der var det et opplegg for sortering av avfallet. Vi prioriterte dette fordi vi ønsker å støtte opp om Sørøyrockens miljøprofil.”