Datautveksling med sortere.no: utnytt potensialet

Sortere-databasen kan både ta imot informasjon fra renovasjonsselskapene og eksportere informasjonen videre til andre aktører. Datautveksling med sortere.no gir altså mange muligheter, og kan spare selskapene for både tid og ressurser.

-Vi ønsker å bygge gode felles løsninger for bransjen. Det viktigste for sortere.no er ikke å drive mest mulig trafikk til nettsiden, men å bidra til at informasjonen blir spredt bredest mulig, sier prosjektleder for sortere.no, Hildegunn B. Iversen.

Sortere tar imot informasjon…

Sortere-databasen kan importere informasjon fra renovasjonsselskapene, slik at oppdateringer i selskapenes egne systemer automatisk blir oppdatert i databasen. Dette sparer selskapene for tid og ressurser ved at man slipper å oppdatere informasjon om lokale avfallsløsninger og returpunkter på mer enn ett sted.

-Samtidig, ved å få ditt renovasjonsselskaps informasjon inn i sortere-databasen, blir rekkevidden av hvem du når mye større, sier Hildegunn.

…og eksporterer informasjon

Sortere eksporterer også informasjon til en rekke andre aktører. Den største aktøren er finn.no, hvor returpunktene/gjenvinningsstasjonene i finn-kartet har rundt 1500 klikk daglig. Til sammenligning har nettsiden sortere.no 7000 besøk i måneden.

-Via aktører som finn.no når vi målgruppene våre på andre arenaer, ikke bare når de aktivt søker etter informasjon om avfall, sier Hildegunn.

Hun nevner Renovasjonsetaten i Oslo sin app, “Kildesortering i Oslo”, som et annet eksempel på datautveksling med sortere.no. App-en henter sin informasjon om returpunkter og om hvordan man kildesorterer ulike produkter fra sortere-databasen.

RELATERTE LENKER