Foto: Hege Magreth Åbelvold/Sans for sånt

Bloggerne kildesorterer

I april arrangerte sortere.no og Norske interiørblogger en konkurranse om fine kildesorteringsløsninger. Bloggerne ble utfordret til å vise frem hvordan de kildesorterer hjemme. Vinneren fikk ros for å kombinere en estetisk vakker løsning med praktiske hensyn.

Hege Magreth Åbelvold har bloggen “Sans for sånt” hvor hun deler ting som hun har sans for, det være seg interiør, design eller foto. Og det var nettopp hennes elegante kildesorteringsløsning som ble stemt fram som vinneren i konkurransen.

-Jeg tenker at kildesorteringen er som all annen oppbevaring, og den kan like gjerne være synlig. Jeg har valgt å bruker materialer og farger som går igjen i interiøret ellers i huset, forteller Hege.

Foto Hege Magreth Aabelvold/Sans for sånt

Foto Hege Magreth Aabelvold/Sans for sånt

-Involver barna!

Hun argumenterer sterkt for en løsning som er lett tilgjengelig, hvor man raskt kan plukke med seg og tømme avfallet når det er fullt. Hege ivrer også for at barna skal inkluderes i kildesorteringen:

-Barna får oppgaver og ansvar for å kildesortere, de synes det er gøy å plassere riktig avfall på riktig plass! Samtidig lærer de om viktigheten av å resirkulere.

Prosjektrådgiver i LOOP og jurymedlem, Hildegunn Iversen, mener Hege har klart å gjøre kildesorteringen til et dekorativt element som glir inn i det øvrige interiøret i huset:

-Dette er vakkert! Samtidig er løsningen praktisk, tar ikke mye plass, og det er lett å ta med seg avfallet på vei ut når alt er samlet på ett sted.

Inspirasjon

Det var flere bloggere som hevdet seg i konkurransen med sine gjennomførte løsninger. Ingen tvil om at det er mange praktiske, barnevennlige og estetiske måter å kildesortere avfallet sitt på! Heges har følgende tips til de som ønsker å gjøre litt mer ut av kildesorteringsløsningen sin:

-Vær kreativ i valg av gjenstander å kildesortere i! Bruker man ulike esker, bokser, korger og krukker, får man et uttrykk som blir spennende og som glir inn i omgivelsene. Har man liten plass til å skjule avfallet sitt, er dette en fin metode for å integrere kildesorteringen sammen med resten av interiøret på kjøkkenet, på vaskerommet eller i gangen!