Prosjektleder Terje Eckhoff og Øysten "Knutsen" Dolmen en solfylt dag i Trondheim. Foto: Eirin Hoem Tømte

Barnehage vant 10.000 kr og Knutsen-besøk

Furutoppen barnehage kildesorterte seg til topps i skyll-brett-stapp-konkurransen. Premien var 10.000 kroner og en privatkonsert med selveste Knutsen i Knutsen & Ludvigsen.

I februar fikk Katthult-avdelingen i Furutoppen barnehage i Trondheim gleden av å tilbringe ettermiddagen med den folkekjære artisten Øystein «Knutsen» Dolmen. Barna i avdelingen hadde kildesortert seg til topps i LOOP Miljøskole og Grønt Punkt Norge sin skyll-brett-stapp-konkurranse. For å feire innsatsen troppet Dolmen opp sammen med LOOP Miljøskole og overrakte vinnersjekken på 10.000 kroner. Totalt 1500 barnehager og skoler deltok i konkurransen, men det var altså Katthult som stakk av med seieren.

– Det er veldig artig å vinne, og ungene syntes det var stor stas å få besøk av Knutsen. De har gledet seg veldig til dette, og nå skal alle Katthult-barna få lov til å være med på å bestemme hvordan vi skal bruke pengene, forteller assistent i Furutoppen barnehage, Kristin Garmannvik.

Allsang og bursdagsfeiring

Dolmen overrasket med gitarspill og allsang til «Grevling i taket». I tillegg fikk barnehagen en tegning av Knutsen, Ludvigsen og grevlingen som skal få pryde veggen på Katthult-avdelingen. Dolmen, som fylte 69 år samme dag, ble også feiret med bursdagssang. Etter stemningen å dømme var besøket minst like artig for de voksne som for barna.

– Det var utrolig vellykket! Barna var veldig engasjerte, og var opptatt av å fortelle oss alt de kunne om kildesortering og nytten av å bruke ting om igjen, sier prosjektleder i LOOP Miljøskole, Terje Eckhoff.

Populært Knutsen & Ludvigsen-hefte

I forbindelse med filmen «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» har LOOP Miljøskole, i samarbeid med Tordenfilm AS og Øystein Dolmen, laget et gratis hefte om kildesortering og gjenvinning til bruk i barnehager og barneskoler. Per dags dato har det allerede blitt sendt ut over 30.000 eksemplarer av heftet.

– Resultatet vitner om at heftet blir satt pris på, og det er vi kjempefornøyd med, sier Eckhoff. Han forteller at det er ekstra gøy å bruke Knutsen & Ludvigsen, folkekjære figurer flere generasjoner har et forhold til, for å lære barn om viktigheten av å kildesortere og til å ta vare på ressursene våre. – Å knytte til oss kjente og kjære figurer for å gjøre barn og unge mer miljøbevisste er kjernen i hvordan LOOP Miljøskole ønsker å jobbe. Dette samarbeidet er bevis på at dette fungerer, avslutter Eckhoff.

Dolmen er derimot ikke like imponert.

– Filmen har jo nådd ut til 220.000 personer, så dere har absolutt et forbedringspotensiale, ler han.

Heftet finnes på både bokmål og nynorsk, og passer fint for eldre barnehagebarn, og unger på 1-4 trinn på barneskolen. Knutsen & Ludvigsen-heftet og annet materiell finner du på miljøskole.no.

Saken er skrevet i samarbeid med Tur Retur og Grønt Punkt.