William Hayes (uBin) vant "Best Recycled Plastic Product". Foto: ©gpetipas pour AMS

Avfallsdunk vant “Best Recycled Plastic Product”

28. november var det duket for kåring av vinneren i konkurransen “Best Recycled Plastic Product”. Årets vinner ble uBin – avfallsdunker laget av resirkulert plast, utviklet av britiske Green Warehouse.

EPRO (European Association of Plastics Recycling and Recovery Organisations) står bak konkurransen, og årets prisutdeling ble holdt i Paris under Plastics Europes konferanse, Identiplast.

– Målet med konkurransen er å tydeliggjøre at kildesortering og gjenvinning av plastemballasje nytter, og å vise at det er en verdifull ressurs. Det er mulig å skape miljøvennlige produkter som er nyttige, samtidig som de er fine å se på, forteller Eirik Oland fra Grønt Punkt Norge, som også leder EPRO’s Communication Group.

uBinHard konkurranse

“Best Recycled Plastic Product” har blitt arrangert av EPRO siden 2009. Hvert år inviteres europeiske produsenter som benytter gjenvunnet plast til å delta i konkurransen om årets beste plastprodukt.

I løpet av de årene konkurransen har blitt arrangert, har over 150 bedrifter sendt inn bidrag. I år var det uBin som trakk det lengste strået. Avfallsdunkene er laget av 100 prosent resirkulert plast fra britiske forbrukeres plastavfall, for eksempel gamle vannflasker, yoghurtbegere, kaffekopper og liknende.

Andre av årets bidrag var telysholdere til bruk i kirker, paller laget av Sprite-flasker og gulvfliser til bruk i garasjer og på arbeidsplasser.

Alle bidrag til konkurransen må tilfredsstille følgende kriterier:

  • Inneholder mer enn 50 prosent resirkulert plast
  • Er et produkt som kan kjøpes
  • Kan være et B2B-produkt (laget av bedrifter, for bedrifter), eller et produkt for forbrukermarkedet
  • Bærekraft er et sentralt begrep og en viktig faktor
  • Produsert i Europa

Artikkelen er skrevet av Tur Retur, i samarbeid med Grønt Punkt Norge.

RELATERTE LENKER