Foto: Karoline Hjorth

Albert Åberg kildesorterer

-En makrell-boks kan bli til en sparkesykkel! Kasper (5 år) er ivrig når han forteller om hva han har lært om kildesortering og gjenvinning. Sammen med de andre femåringene i Hellerud barnehage har han vært på kildesorteringseventyr med Albert Åberg og LOOP Miljøskole.

Albert Åberg er frontfiguren i LOOP Miljøskoles nye hefte om kildesortering og gjenvinning. I heftet lærer han om hvorfor vi kildesorterer og hva ting blir til. Her finner du også morsomme oppgaver relatert til temaet. -Det var gøy å lete etter flasker!, sier Ada, mens Me Linh viser oss tegningen hun har laget av Albert og hunden hans.

Kjær figur

-Vi er stolte over samarbeidet med Albert Åberg, sier Terje Eckhoff, prosjektleder i LOOP Miljøskole. Han gleder seg over resultatet, et hefte hvor en av våre mest kjente og kjære tegneseriefigurer lærer barna om kildesortering og gjenvinning.

-Albert har en bred appell og treffer målgruppen godt. Heftet er laget for barn i barnehagealder, men kan fint brukes av 1. og 2. klassinger, fortsetter Eckhoff.

Anbefales varmt

Line Steen Hansen er pedagogisk leder i Hellerud barnehage og hun har jobbet med heftet sammen med femåringene. Hun er begeistret:

-Vi har lest historien i heftet høyt og arbeidet med oppgavene både hver for oss og i fellesskap, sier Steen Hansen. Barna har satt pris på å gjøre noe annerledes og det har vært lett å engasjere dem i spørsmål knyttet til miljøet og hvordan vi tar vare på naturen rundt oss. Jeg vil absolutt anbefale andre å ta det i bruk!

Morsomme oppgaver

Barna blir engasjerte når de skal vise hvordan avfallet skal kildesorteres. -Ketsjupflaska er plastikk!, roper de i kor. -Drikkekartongene må skylles, brettes og stappes, sier Ada. Mens Daniel er mest opptatt av å fargelegge plankehytta til Albert: -Den må ha mange farger, forklarer han.

Albert Åberg-heftet er gratis og kan bestilles hos LOOP Miljøskole.

RELATERTE LENKER