4H blir eksperter på kildesortering

Nylig ble det klart at barne- og ungdomsorganisasjonen 4H Norge er tildelt 1 million kroner av Sparebankstiftelsen DNB. Pengene skal brukes på spillet Aksjon Fraksjon, for å gi alle 4H-medlemmer opplæring i kildesortering og gjenvinning.

Aksjon Fraksjon, et kildesorteringsspill laget av resirkulerte bildekk, er utviklet av LOOP Miljøskole og de sosiale entreprenørene i Gladiator GT.

-Målet med spillet er å øke kompetansen om kildesortering og praktisk miljøvern på en spennende og interessant måte. Dette blir gjort ved å kombinere kunnskap om temaene med fysisk aktivitet, sier prosjektleder i LOOP Miljøskole, Bente H. Gundelsby.

Støtter opp om 4Hs formål

4H er en landsomfattende barne- og ungdomsorganisasjon som har som formål å utvikle aktive og samfunnsengasjerte ungdommer med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker. Dette målet skal nå blant annet oppnås ved bruk av Aksjon Fraksjon, til stor glede for både LOOP Miljøskole og Gladiator GT:

-Jeg synes det er fantastisk at barn, og voksne også for den saks skyld, nå får en morsom måte å lære om disse temaene på, forteller Glenn Andersen i Gladiator GT fornøyd. Han understreker at det viktigste for han er å holde på med noe som kan utgjøre en forskjell for barn og unge.

App og salg i nettbutikk

I tillegg til spillet vil det også utvikles en app som skal knyttes opp mot databasen til sortere.no. Slik kan man enkelt finne nærmeste gjenvinningsstasjon, samtidig som man tilegner seg mer kunnskap om kildesortering og gjenvinning.

Aksjon Fraksjon vil være tilgjengelig for bestilling i nettbutikken til LOOP Miljøskole om kort tid, med utsendelse i starten av 2014.